Una altra història de la filosofia?

  • Joan Carles González Caldito Institut Pere Vives Vich (Igualada)
Paraules clau: Filòsofes, Història de la filosofia, Catalunya, Foucault, Batxillerat, PAU

Resum

Per què els i les alumnes de segon de batxillerat han d'estudiar "aquesta" història de la filosofia i no una altra? És possible una altra història de la filosofia occidental? On són els autors que falten en aquesta història de la filosofia? I sobretot, on són les dones filòsofes en la nostra història de la filosofia? En aquest article expliquem quina relació tenen les PAU en relació a la matèria d'Història de la filosofia de segon de batxillerat a Catalunya, a partir de la noció foucaultiana que el poder i la veritat estan íntimament lligats. És per aquest motiu que aquest article denuncia que la història de la filosofia que fem a les aules catalanes en la que no es contemplen filòsofes a les PAU és producte, d'una banda, del masclisme de la nostra tradició i, d'una altra, de la manca de temps material d'aquesta assignatura.


Visites: Resum | 34 | vegades, Article PDF |

Baixades

Les dades de baixada encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Joan Carles González Caldito, Institut Pere Vives Vich (Igualada)

Sóc nascut a Igualada (Barcelona, 1987) i llicenciat en Filosofia (UAB). Vaig obtenir un beca Erasmus per a l'Université de Caen Basse-Normandie, i tinc dos Màster, un de Filosofia teòrica i pràctica (UNED), i un altre de Professorat en Educació Secundària (UB). Tinc un gran interès per la filosofia, l'estètica, la política i la història modernes i contemporànies. Col·laboro en diversos mitjans de comunicació locals i estatals, així com en revistes culturals i de filosofia d'àmbit internacional. Sóc autor del llibre "La filosofia tràgica de Nietzsche. Ontología de l'esperit lliure"

Publicat
13-02-2022
Com citar
González Caldito, J. (2022). Una altra història de la filosofia?. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 7(1-2), 23-25. Recuperat de http://www.filosofia-ara.net/FA/index.php/FA/article/view/276